Artikelen & blogs

2 april 2021 - Dataminimalisatie
Een van de AVG-vereisten die het meest over het hoofd wordt gezien is die van dataminimalisatie. En dat terwijl het misschien wel een van de meest belangrijke vereisten is. Het voorkomt namelijk een hoop andere problemen en maakt andere vereisten gemakkelijker om aan te voldoen. Wat het is lees je hier.

26 maart 2021 - Verwerkingsverantwoordelijke of verwerker?
We merken dat in de praktijk dit nog steeds tot een hoop verwarring leidt. En daarmee tot een foutieve invulling van de AVG-verplichtingen, bijvoorbeeld door elkaar onterecht verwerkersovereenkomsten toe te sturen. In dit blog leggen we het verschil zo eenvoudig mogelijk uit.

23 maart 2021 - Er was eens...de AVG
In 2018 in een paar maanden wat documentatie (verwerkingsregister, verwerkersovereenkomsten, privacyverklaring) in elkaar gezet? Daarna niets meer mee gedaan? We zien dit dagelijks terug. En we helpen organisaties dagelijks om dit voortaan beter en anders aan te pakken. Dat geeft rust. Hoe? Lees het hier.

19 maart 2021 - Accountability
AVG betekent niet alleen: zorgen dat je netjes volgens de wet persoonsgegevens verwerkt en beschermt. Minstens zo belangrijk is dat je dit kan aantonen. Wat je daar allemaal voor nodig hebt leggen we in dit blog uit.

9 maart 2021 - Juridische grondslagen
Vorige week is 'toestemming' uitgelegd, maar vragen om toestemming is niet altijd mogelijk, handig of nodig. 
Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk nog meer? Lees het hier.

4 maart 2021 - Toestemming
Superhandig, even toestemming vragen en je mag persoonsgegevens verwerken. Toch? 
Soms wel, soms niet. Wij leggen in dit blog kort uit waar je op moet letten.