Wie wij zijn

ISPE nu...

Inmiddels is ISPE een consultancy-organisatie met meerdere consultants, met verschillende achtergronden. De klanten lopen uiteen van grote spelers als bol.com, BMW Group en Roompot Group tot MKB-ondernemingen als Maxxton en Van Spaendonck en ook scale-ups als Intrador. Daarnaast helpen wij verenigingen en stichtingen tegen een aangepast, passend tarief.

Maar hoe is dit ooit begonnen?

ISPE in het begin... 

ISPE is opgericht door Ruud Verpaalen (1982). Ruud studeerde Recht & Bedrijfsmanagement aan de Universiteit van Tilburg en behaalde zijn meestertitel in 2006. Daarna bouwde hij carrière op binnen de zakelijke financiële dienstverlening met een focus op Compliance en Kwaliteitsbeheersing. Zijn specialiteit: regelgeving goed, maar pragmatisch vertalen naar de operatie. Geen poespas, geen dingen domweg doen omdat het 'moet'. Nadenken, keuzes durven maken en duidelijk zijn. "Geloof in je eigen analyse en mening", was zijn credo. Voeg daar zijn hands-on mentaliteit aan toe en het is duidelijk waarom hij al op jonge leeftijd afdelingen met professionals aanstuurde. In een decennium waarin de ene na de andere afdeling ten onder ging aan regeldruk, controles en steeds strenger worden normen, wist Ruud een 100% score te behouden op alle grote audits die hij en zijn afdelingen ondergingen. 

Na 10 jaar financiële sector besloot Ruud zijn vleugels uit te slaan. Hij ging als CFO aan de slag bij Maxxton, een wereldwijde speler in de IT-sector. Hoewel Ruud in het eerste jaar vooral zijn aandacht richtte op de interne financiële organisatie, trok de compliance-uitdaging van Maxxton al snel zijn aandacht. Als verwerker van miljoenen persoonsgegevens worstelde Maxxton, net als zoveel andere bedrijven, met de AVG. Ruud pakte dit 'project' op en maakte er op korte termijn een succes van. Problemen als het transfereren van persoonlijke data naar India pakte Ruud daadkrachtig op. Ook behaalde hij zijn certificering als Data Protection Officer bij het European Center on Privacy & Cybersecurity. Zijn formele titel bleef "CFO", maar in de praktijk was hij Compliance Specialist en Compliance Lead tegelijkertijd.

Door om zich heen te kijken zag Ruud dat de uitdagingen van Maxxton niet vreemd waren. Iedere organisatie, klein of groot, dynamisch of traditioneel, worstelt met het (blijven) voldoen aan regelgeving. Daarom zette Ruud begin 2020 de stap om de veilige omgeving van een loondienstverband in te ruilen voor die van een eigen onderneming.

En Maxxton dan? Die werd meteen zijn eerste klant.